Wintercurry

Wat smaakt er op een koude winterdag nu beter dan een dampende portie curry? Dit stoofpotje van wintergroenten zorgt ervoor dat je meteen opgewarmd bent.

dscn0563

Benodigdheden voor 4 porties:

  • 2 grote wortels
  • 3 pastinaken
  • 1 zoete aardappel
  • 400g pompoen (gewogen voor het schillen en uithollen)
  • 1 ajuin
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 à 2 el curry pasta
  • olie
  • Optioneel: verse koriander, gebakken tofu

Bereiding:

Schil de wortel, pastinaak, zoete aardappel en pompoen. Snij alles in ongeveer even grote blokjes. Snij ook de ajuin fijn.

Verhit wat olie in een wokpan op een (middel)hoog vuur. Als de olie warm is, bak hierin de ajuin glazig. Voeg hieraan de curry pasta en een bodempje water toe. Laat dit geheel een minuutje koken en voeg dan de rest van de groenten toe. Doe hierbij ook de tomatenstukjes en de kokosmelk. Zet nu een deksel op de pan en laat dit op een laag vuur verder pruttelen tot alle groenten zacht zijn. Dit duurt ongeveer 45 à 60 minuten. Roer af en toe eens om.

Als je er rijst bij wilt eten, heb je nu genoeg tijd om dit te koken.

Op het einde kan je er verse koriander bijdoen. Gebakken tofu vind ik hierbij ook lekker. Bak in dit geval de tofu apart en meng deze er pas op je bord onder, zo blijft het krokant.

Smakelijk!

dscn0565

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s