Chocoladetruffels (met maar 3 ingrediënten)

Chocoladetruffels stralen toch iets of wat luxe uit, zoals pralines, maar dan wat makkelijker om te maken. Omdat vegan truffels meestal belachelijk duur zijn, deel ik graag mijn basisrecept met de wereld!

Foto van chocoladetruffels

Ingrediënten:

  • 360 g pure chocolade
  • 60 ml kokosmelk
  • 60 ml kokosolie
  • Optioneel maar wel aangeraden: cacaopoeder/kokosschilfers/amandelpoeder/chocoladeschilfers/…

Bereiding:

Om te beginnen laat je de chocolade au bain-marie smelten. Hiervoor kan je deze best in stukken breken, dan gaat dit sneller.
Wanneer de chocolade gesmolten is, voeg je hieraan de kokosolie en kokosmelk toe. Laat de chocolade nog steeds in het warmwaterbad staan. Roer alles goed door mekaar zodat het een lopend geheel zonder stukjes wordt.
Giet dit alles over in een schotel/bord/… om af te laten koelen. Afhankelijk hoelang je wilt wachten, kan je dit gewoon laten gebeuren of in de koelkast.

Afgekoeld zal dit één vaste blok worden. Je kan de chocolade nu vormen zoals je zelf verkiest.
Indien je de chocolade laat afkoelen in de koelkast, kan je de kom best wat op voorhand eruit halen, dan gaat het vormen makkelijker.
Eenmaal je de gewenste vorm hebt, kan je de truffel rollen in een omhulsel naar keuze. Mijn favoriet zijn de kokosschilfers, deze truffels zien er bovendien ook zeer leuk uit.

Deze truffels bewaar je best in de koelkast zodat ze niet gaan smelten.

Foto van chocoladetruffelsSmakelijk!

Advertenties

One thought on “Chocoladetruffels (met maar 3 ingrediënten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s