Puree van wortel en raap

Ik plan graag wat ik ga klaarmaken voordat ik naar de winkel vertek. Moest ik dit niet doen, stond ik waarschijnlijk dagelijks een half uur in de groentenafdeling om mij te bedenken waar ik die dag zin in heb. Soms gaat dit echter niet zo vlot, als bijvoorbeeld hetgene wat ik wil klaarmaken niet in de winkel ligt.

Onlangs had ik dit probleem weer eens. Ik voelde mij die dag wel avontuurlijk, dus koos ik voor iets dat ik nog nooit klaargemaakt had en zelfs nog nooit had gegeten, rapen. Ik ben er nog niet uit of dit iets is waar ik mij voor zou moeten schamen.

Na thuiskomst heb ik dan maar even wat internetresearch gedaan. Hoe smaakt dit? Wat vang ik er mee aan? Internet wist mij te vertellen dat je rapen op dezelfde manieren als aardappelen kan bereiden, dus puree was een logische volgende stap.

Het resultaat is een lichtzoete puree die veel minder zwaar op de maag ligt dan gewone aardappelpuree, ideaal voor iemand die zich vaak mispakt aan de hoeveelheid te eten puree…

Puree van wortel en raap

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 middelgrote (knol)rapen
  • 6 à 8 middelgrote wortels
  • 2 aardappels
  • 2 el maple syrup (ahornsiroop)
  • peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappels en de wortelen. Snij deze in blokjes. Was de rapen grondig en snij ook deze in blokjes, schillen is niet nodig.

Doe de aardappelstukjes in ruim lichtgezout water en breng dit aan de kook. Laat een 5 à 10-tal minuten koken en voeg dan de rapen en wortelen toe aan het kookwater. Laat deze samen nog +/- 15 minuten extra koken. Giet hierna het water af.

Pureer al deze groenten samen. Voor het beste resultaat kan je een mixer gebruiken. Voeg 2 eetlepels maple syrup toe en peper en zout naar smaak. Meng dit nog eens goed onder mekaar en het gerecht is klaar om te serveren.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s