Pasta met groene aspergesaus

Ik vind het moeilijk om te geloven dat ik vroeger asperges maar iets vreemd en vies vond. Nu gaat mijn voorkeur vooral uit naar asperges met niet te veel toevoegingen. Wat zwarte peper en zeezout en ik zou alles zo naar binnen spelen. Bij deze dan ook een lekker aspergerecept: asperges met aspergesaus!

Pasta met aspergesaus

Ingrediënten voor 2 grote eters:

  • een bussel groene asperges (+/- 500g)
  • 100g dunne groene asperges
  • een pak silken tofu (300-400g)
  • 1 ajuin
  • zwarte peper en zeezout
  • zonnebloemolie en/of plantaardige boter
  • +/- 300g pasta

Extra: blender of mixer

Bereiding:

Snij 2-3 cm af onderaan de dikke asperges en schil deze voor 3/4. Snij een klein stukje onderaan van de dunne asperges. Snij de ajuin in grove stukken.

Stoom de dikke asperges voor enkele minuten tot ze wat mals zijn geworden. Asperges koken is ook een optie, al verliezen ze hierdoor wat meer van hun smaak. Laat de asperges uitlekken.

Kook de pasta. Stoof de ajuin in wat zonnebloemolie en kruid met peper en zout.

Doe de gestoomde asperges in een blender. Voeg hierbij ook de silken tofu en de ajuin. Mix het geheel tot een mooie gladde saus. Je kan er voor kiezen om de saus egaal groen te maken of door wat korter te mixen om een witte saus met stukjes te krijgen. Kruid naar smaak met zeezout en zwarte peper.
Doe de saus in een steelpannetje en verwarm deze kort zodat de saus volledig warm is.

Verhit wat zonnebloemolie of boter in een pan en bak hierin de fijne asperges tot deze gaar zijn en wat bruin worden.

Serveer de pasta met de groene saus en hierop de gebakken asperges. Smullen verzekert!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s