Pasta met smeuïge broccolisaus

Iedereen kent waarschijnlijk wel van die gerechten waarvan je echt kan blijven eten. Wel, voor mij is dit er zo één. De restjes zijn een dag later nog steeds geweldig en ook koud is deze saus zeer goed te smaken.

Ik vind het moeilijk te geloven dat zoveel mensen broccoli echt niet lekker vinden. Het is een groente die je op zoveel manieren kan klaarmaken, dat er toch wel iets lekker bij moet zitten.

Broccolisaus

Benodigdheden voor 3-4 personen:

  • 400g broccoli
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 1/3 cup verse peterselie
  • sap van een halve citroen
  • 1/4 cup water
  • 1/4 cup cashewnoten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50 à 100 ml sojaroom of water en wat extra cashewnoten
  • pasta

Bereiding:

Snij de broccoli in roosjes. Schil de stam en snij deze in blokjes. Stoom de blokjes en voeg na 2 minuten de roosjes toe. Laat 5 minuten verder stomen en dan zou alles gaar moeten zijn. Een andere optie is het koken van de broccoli.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de sjalot en look. Wanneer ze net zachter beginnen worden, voeg je de broccoli toe. Laat dit verder bakken tot de sjalot gaar is. Voeg de peterselie en het citroensap toe. Laat dit nog 1 à 2 minuten sudderen.

Doe dit alles in een blender en voeg 1/4 cup water, de cashewnoten en wat room toe. Pureer tot het een gladde saus wordt. Voeg indien nodig wat extra room of water toe.

Proef en kruid bij met peper en zout naar smaak. Serveer met pasta.
Wanneer je niet te veel water of room toevoegt, kun je dit ook eten op bijvoorbeeld toast.

Smakelijk!

Advertenties

One thought on “Pasta met smeuïge broccolisaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s