Romige tomaat-basilicum pastasaus

Cashewnoten zijn een echt wondermiddel in mijn keuken. Je kan bijvoorbeeld er op 1-2-3 geweldige romige sauzen mee klaarmaken. Ik merk dat ik de laatste tijd heel wat recepten met cashewnoten post. Geen nood, ik eet ook nog andere dingen!

Dit is een zeer simpel recept waarvoor je niet zoveel nodig hebt. Bovendien is dit gerecht klaar in nog geen 15 minuten!

tomaat cashewsaus

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 250 g pasta
  • 2 tomaten
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 3/4 cup cashewnoten, geweekt
  • 3 à 4 teentjes look
  • 1 tl zout
  • 1 à 2 tl verse zwarte peper
  • handvol verse basilicum, fijngesneden
  • 1/2 tl oregano
  • 1/4 cup water
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de tomaten in grove stukken en doe deze in een blender. Voeg de cashewnoten, tomatenconcentraat en water toe. Blend tot een gladde saus.

Doe wat olijfolie in een kookpot en verwarm deze op een medium hoog vuur. Pers hierin de look fijn.en bak tot ze goudbruin zien. Doe de saus vanuit de blender bij in de pot. Voeg zout toe en laat de saus enkele minuten koken. Regelmatig roeren.

Als de saus te dik is, kan je enkele eetlepels water of wijn toevoegen.

Voeg de verse basilicum, peper en oregano toe. Proef en kruid indien nodig nog wat bij. Als de saus klaar is, kan je de pasta eronder mengen.

Laat het smaken!

Advertenties

One thought on “Romige tomaat-basilicum pastasaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s