Pindakaas cupcakes

Oké, ik geef toe dat de combinatie pindakaas en cupcakes misschien wat vreemd klinkt, maar dit recept stelt zeker niet teleur. Het resultaat zijn smeuïge cupcakes met een aanwezige smaak van pindakaas, maar toch niet te overheersend. Een echte aanrader voor pindakaasfans.

pindakaas cupcake

Benodigdheden voor ± 12 cupcakes:

  • 3/4 cup sojamelk
  • 2 tl appelazijn
  • 1/2 cup pindakaas
  • 1/3 cup koolzaadolie
  • 2/3 cup kristalsuiker
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl vanilleextract
  • 2 tl gemalen lijnzaad
  • 1 cup bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • een snuifje zout

Wanneer je zelfrijzende bloem gebruikt, laat je het bakpoeder weg en gebruik je maar een snuifje baksoda.

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°C. Leg papieren vormpjes in een muffinpan. Wanneer je siliconen vormpjes gebruikt, vind ik dit niet nodig.

Meng de sojamelk met het azijn. Zet dit even opzij.

Neem een grote kom en meng hierin de pindakaas, olie, suikers, vanille en lijnzaad. Voeg de sojamelk toe meng tot dit een glad geheel is. Dit gaat het vlotst wanneer je een klopper gebruikt.

Voeg de bloem, baksoda, zout en eventueel bakpoeder toe. Meng totdat er geen klonters meer in het deeg zitten. Gebruik ook hiervoor best een klopper.

Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 met het deeg en plaats dit in de oven. Bak voor 20 – 26 minuten, afhankelijk van je oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s