Pannenkoeken met banaan

Voor een student kunnen examenperiodes best stresserend zijn. Comfort food is dan ook zeer welkom.
Pannenkoeken als avondeten, waarom niet?

Pannenkoeken banaan

Benodigdheden:

  • 1 cup zelfrijzende bloem (of andere bloem met 2 tl bakpoeder)
  • 1 rijpe banaan, fijn geplet
  • 1 1/4 cup sojamelk
  • 1 el suiker
  • plantaardige boter of olie om in te bakken

Bereiding:

Doe de sojamelk en de banaan in een kom. Meng goed tot er geen of slechts kleine stukjes banaan overblijven.

Voeg hieraan de bloem en suiker toe. Meng alles goed door mekaar tot een glad geheel.

Verwarm wat plantaardige boter of olie in een pan met anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur.

Doe wat deeg in de pan. Wanneer de randen goudkleurig worden, is de pannenkoek klaar om om te draaien. Laat verder bakken tot beide kanten klaar zijn.

Deze pannenkoeken eten met al je favoriete pannenkoektoppings. Op de foto heb ik esdoornsiroop gebruikt (beter gekend als maple syrup).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s