Boerenkoolpuree met speckjes

Donkere dagen vragen om echte winterkost, zoals boerenkoolpuree. Deze groente heb ik nog niet zo lang geleden voor het eerst gegeten en ik was meteen verkocht.

boerenkool puree

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 350 g boerenkool
  • 500 g aardappelen
  • een scheutje plantaardige melk
  • Optioneel: een klontje boter
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • Optioneel: een vegan spekvariant (Ik gebruikte Speckjes van De Vegetarische Slager)

Bereiding:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Doe ze in een ruime kookpot.
Was de boerenkool, verwijder verkleurde stukken en snij deze in reepjes.
Doe de boerenkool bij de aardappelen in de kookpot en voeg water toe. Laat dit koken tot de aardappelen gaar zijn. De boerenkool mag nog wat krokant zijn.

Giet het overtollige water af. Voeg een scheutje sojamelk (of andere) en eventueel ook een klontje boter toe. Stamp de aardappelen en boerenkool fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Wanneer je speckjes of iets dergelijks er wilt tussen mengen, bak je deze best op voorhand in een pan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s