Pasta pesto met courgette en tomaat

Het is zonde dat je in de meeste supermarkten niet terecht kan voor vegan pesto. Laat dat je echter niet tegenhouden; zelf pesto maken is helemaal niet zo moeilijk.

Pasta, pesto en wat groentjes en je hebt een lekkere, snelle maaltijd.

pasta pesto

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 250 g pasta
  • 30 g verse basilicum
  • 3 + 1 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • handvol kerstomaatjes
  • 4 à 8 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de basilicum, pijnboompitten, look en olijfolie in een kom en mix tot dit een glad geheel is. Kruid met peper en zout.
Je kan dit opwarmen of meteen onder de warme pasta mengen.

Schil de courgette en snij deze in fijne reepjes. Roerbak deze even in een beetje olijfolie. Wanneer ze gaar zijn, meng je ze bij de pasta en pesto.

Meng hieronder nog de kerstomaatjes, in kwartjes gesneden.
Bestrooi eventueel het bord met (geroosterde) pijnboompitten, wat basilicum of edelgist.

Voor geroosterde pijnboompitten ga je als volgt te werk:
Gebruik een pan zonder olie. Deze zet je op een laag vuur.
Roer geregeld in de pitten zodat je beide kanten kunt roosteren.
De pijnboompitten zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s