Meestal eet ik niet veel appels, maar in mijn ogen kan er niets van fruit op tegen appels uit de oven met wat kaneel. Een recept voor appelcake mocht hier dan ook niet ontbreken.
Benodigdheden:
- cakevorm(pjes)
- 3 appels
- 300 g (2 1/2 cup) bloem
- 1 el bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 90 g (1/2 cup) bruine suiker
- 1 geplette (rijpe) banaan
- 240 ml (1 cup) sojamelk
- 4 el citroensap
- 60 ml olie of 60 g plantaardige boter (1/4 cup)
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 °C. Smeer de cakevorm in met boter/olie of leg er bakpapier in.
Schil de appels en snij deze in blokjes. Doe de blokjes in een kom en doe hier water bij tot de blokjes onder staan. Voeg hier 3 el citroensap aan toe. Dit voorkomt verkleuring van de appel terwijl je het beslag maakt.
Meng de droge ingrediënten in een kom. Doe hetzelfde met de natte ingrediënten. Wanneer je boter gebruikt, kan je deze best wel eerst smelten. Plet de banaan en voeg deze bij de oliemengeling.
Voeg de oliemengeling bij de droge ingrediënten en meng ze door elkaar.
Laat de appels uitlekken en voeg deze bij het beslag. Meng alles voorzichtig.
Doe het beslag in de cakevorm. Plaats dit in de voorverwarmde oven voor 50 à 60 minuten of tot dat je er met een tandenstoker kan inprikken en deze er proper uitkomt.
Wanneer je cupcakes maakt, zal de tijd minder lang zijn.
ziet er zeer goed uit!! lieve groetjes x
Oh, jammie! Ik krijg al trek als ik er naar kijk… Wat voor appels heb je gebruikt?
Goh, daar heb ik geen flauw idee van, het waren appels uit de tuin van mijn grootouders.
Grootouders met appelbomen, erg fijn! 🙂