Mac & cheese met geroosterde paprika

De Post Punk Kitchen is een van mijn favoriete plaatsen om ideeën op te doen voor gerechten en mijn eigen recepten. Dit samen met de kookboeken van Isa Chandra Moskowitz, de oprichtster van de PPK. Enkele weken terug vond ik van haar een online, gratis klein receptenboekje, Make It Vegan genaamd. Ik heb er sindsdien nog maar 1 recept uit geprobeerd, maar ik ben er zo’n fan van dat ik het intussen al meerdere malen gemaakt heb. Daarom zou ik het hier graag delen. Onderaan deze post vind je ook een link om het boekje zelf te downloaden, er staan ongetwijfeld nog meer geweldige recepten in.

paprika mac&cheese

Benodigdheden voor 3 à 4 personen:

500 g pasta, bij voorkeur kleine pasta zoals bv. macaroni
3/4 cup cashewnoten, ongezouten. 2 uur geweekt in water
2 tl olijfolie
1 kleine gele ajuin
2 teentjes fijngesneden look
2 cups groentebouillon
1 1/2 el maizena of arrowroot
1 el edelgist (optioneel)
1 geroosterde rode paprika (zelf geroosterd of uit een bokaal)
1 el tomatenconcentraat
1 1/2 tl pizzakruiden*
1/2 tl zout
1 tl mosterd
1/2 tl kurkuma

*De pizzakruiden kun je vervangen door 1/4 tl venkel (zaad of gemalen), 1/4 tl oregano, 1/2 tl tijm en 1/4 tl gemalen look

Extra benodigdheden: blender

Bereiding:

Verwarm een kookpot op een middelhoog vuur. Fruit de ajuin in wat olie gedurende 5-7 minuten, tot ze glazig zijn. Voeg dan de look toe en laat dit nog 30 seconden langer op het vuur staan. Doe dit alles hierna in een blender.

Kook de pasta in licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

Laat de cashewnoten uitlekken en doe deze ook in de blender samen met de groentebouillon, maizena, edelgist, paprika, tomatenconcentraat, pizzakruiden, zout, mosterd en kurkuma. Blend dit tot een glad geheel.

Doe deze saus nu terug in de pot waarin je de ajuin hebt gebakken. Zet deze op een middelhoog vuur en laat het koken, regelmatig roeren tot de saus dikker wordt.
Proef en voeg eventueel extra zout toe.

Giet de gekookte pasta af en meng deze onder de saus. Je bent nu klaar om te eten.Je kan dit gerecht ook in de oven zetten om een mac&cheese ovenschotel te bekomen. Doe hiervoor de pasta met saus in een ovenschotel en verwarm deze gedurende 20 minuten op 175 °C.

Voor wie ook interesse heeft in dit online boekje, op deze link kan je het gratis downloaden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s