Blueberry muffins

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, kun je best voldoende eten meenemen voor onderweg. Ik was op zoek naar voedzame dingen die een kleine honger kunnen stillen maar die ook geen last hebben van de mogelijke warmte in de auto. Het recept hieronder is één van de dingen die we meegenomen hebben, maar dan wel in een dubbele portie.

blueberry muffin

Benodigdheden:
voor +/- 10 muffins

3/4 cup bloem
3/4 cup volkorenbloem
1/4 cup bruine suiker
1/2 cup witte suiker
1/2 tl zout
2 tl bakpoeder
1/3 cup olie
1 banaan, geplet
1/3 cup plantaardige melk
1 cup bosbessen, vers of diepvries

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats indien nodig papiertjes in de cakevormpjes.

Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder samen in een kom. Voeg hieraan de melk naar keuze, de banaan en olie toe en meng tot een glad geheel. Meng op het einde de bosbessen erdoor.
Wanneer je bosbessen uit de diepvriezer gebruikt, doe je deze er bij voorkeur bevroren in.

Vul de vormpjes voor ongeveer 3/4. Bak deze in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 30 minuten, afhankelijk van de oven. De muffins zijn klaar wanneer je er een tandenstoker kunt inprikken en deze er proper uitkomt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s