Tofu-nori beignets

Veel mensen zijn er niet voor te vinden, maar ik vind tofu echt geweldig. Je kan er zoveel verschillende dingen mee doen en ik weet zeker dat ik nog vele nieuwe toepassingen zal vinden.

De beignets uit dit recept kan je eten als aperitiefhapje, met een slaatje, …

Tofu-nori beignets

Benodigdheden:

1 blok tofu, in blokjes gesneden en gemarineerd
+/- 3 norivellen (zoals voor sushi)
1/2 cup zelfrijzende bloem
1/2 cup bruiswater
zout
tandenstokers
een friteuse of voldoende zonnebloemolie

Bereiding:

Als marinade voor de tofu zijn er vele opties. Mijn basis bestaat meestal uit sojasaus en zonnebloemolie met hierbij kruiden of specerijen naar smaak en af en toe een ui of teentje(s) look. Je kan best zelf experimenteren met wat je lekker vindt.

Snij de norivellen in reepjes van ongeveer dezelfde breedte als de blokjes tofu. Rol deze rond de tofu en prik vast met een tandenstoker.

Meng voor het deeg de bloem, het bruiswater en wat zout samen. Dompel de tofu hierin onder en laat het overtollige deeg afdruppen.

Frituur deze hapjes kort. Wanneer je geen friteuse hebt, kan je ze ook even onderdompelen in een pan met hete zonnebloemolie.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s