Romige pasta met boontjes

Ik had van mijn bompa een zak boontjes uit zijn tuin gekregen. Door een gebrek aan diepvriesruimte, moesten deze op niet zo lange termijn op. Ik ben er mee aan de slag gegaan en dit is het resultaat.

Pasta met boontjes

Benodigdheden voor 2 à 3 personen:

1 grote ui, of 2 kleintjes
2 à 3 handen vol (prinsessen)boontjes
1 teentje look
1 cup ongezouten cashewnoten
2 cups sojamelk of andere plantaardige melk
1 el edelgistvlokken, of meer naar smaak
olijfolie
zout
peper
basilicum
eventueel een el bloem
pasta

Extra benodigdheden: blender

Bereiding:

Doe de cashewnoten in een blender en maal ze fijn. Zet dit even aan de kant.
Kook pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de ui en look fijn en de boontjes halverwege door. Verhit wat olie in een (wok)pan en fruit hierin de ui en de look. Als de ui glazig is, kun je de boontjes toevoegen. Roer regelmatig en laat dit op een middelhoog vuur staan tot de boontjes gaar zijn.

Meng in een kookpot de gemalen cashewnoten, sojamelk, edelgistvlokken en een scheutje olijfolie. Kruid dit met wat zeezout, peper en basilicum. Zet de pan op het vuur en breng de saus aan de kook. De saus is klaar wanneer ze wat ingedikt is. Als de saus te lopend blijft, kun je een el bloem toevoegen.

Meng de saus onder de pasta, leg de boontjes er op en je bent klaar om te eten.

Als je minder afwas wilt, kun je ook de saus maken door de ingrediënten bij de boontjes in de pan te doen wanneer deze bijna klaar zijn. Het resultaat zal hetzelfde blijven, het ziet er enkel wat minder aantrekkelijk uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s