Bladerdeeg gevuld met aubergine, tofu en tomaat

Een feestelijk bord moet niet altijd veel werk zijn.

gevuld bladerdeeg

Voor 4 personen:

2 vellen bladerdeeg
1 aubergine
2 tomaten
1 blok tofu, gemarineerd
olijfolie
oregano
peper en zout

Bereiding:

Marineer op voorhand een blok tofu in plakjes. Laat deze minstens een half uur trekken.

Snij de aubergines in ronde plakken, dompel ze even in olijfolie en laat deze uitlekken.
Snij ook de tomaten in plakjes.

Verdeel het bladerdeeg in 4 à 6 stukken. Maak in het midden van elk stuk een torentje van aubergine, tofu en tomaat. Kruid dit met oregano, peper en zout. Pak het torentje in met het bladerdeeg, maar laat bovenaan een kleine opening.
Plaats de buideltjes op een vel bakpapier of een ingevette bakplaat.

Bak dit in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 20 minuten tot de buideltjes goudbruin zijn.
Laat het smaken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s