Frustraties van een veganiste

Dierenrechtenkwesties kunnen wel eens voor frustraties zorgen. In dit geval ging het over The Body Shop en hun visie op dierproeven.

Gisteren was het weer eens zo ver. Op mijn facebookoverzicht zag ik iets staan over een nieuwe fotowedstrijd van The Body Shop. “Fight animal cruelty with your pet”. Het principe is dat je een foto van je huisdier kan insturen, waarmee je iets kan winnen, en hierdoor de aandacht te vestigen tegen dierproeven.

The Body Shop profileert zich nog steeds als een bedrijf dat vecht tegen dierproeven. Een detail hierbij is wel dat het bedrijf in 2006 is opgekocht door L’Oreal. Hoe kun je dit dan nog serieus nemen?

Wat mij hier vooral aan stoort is dit: Er zijn ongetwijfeld een hele hoop mensen die indien het niet te moeilijk is, graag dingen kopen die niet getest zijn op dieren. Dit kan ik natuurlijk enkel toejuichen. Wanneer een bedrijf zich profileert als zijnde tegen dierproeven, zullen deze mensen dat waarschijnlijk ook niet in twijfel trekken. Waar dan niet bij stilgestaan wordt, is waar de centen van hun aankoop naar toe gaan. In dit geval: naar L’Oreal, een bedrijf dat nog steeds op dieren test.

L’Oreal zelf beweerd dat ze er alles aan doen wat ze kunnen, om dierproeven af te schaffen. Dit houdt echter gewoon in dat de producten die je hier in de winkel vindt, niet rechtstreeks getest zijn op dieren. De grondstoffen voor deze producten wel. Net als de producten die uitgevoerd worden naar China. In China is het nog steeds verplicht om cosmeticaproducten te testen op dieren. Een bedrijf dat zichzelf hier serieus in neemt, zou dus ook beter niet uitvoeren naar China.

l'oreal

Advertenties

One thought on “Frustraties van een veganiste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s