Kikkererwten curry

Nieuwe dingen uitproberen is leuk. Kikkererwten zijn ook leuk. Wat een geweldige maaltijd!

kikkererwten curry2

Ingrediƫnten:

500 g kikkererwten, uit blik of op voorhand gekookt
400 ml kokosmelk
1 ui
1 rode paprika
1/2 groene paprika
1 kleine appel, in fijne stukjes
1 tl verse gember, fijngesneden
cayennepeper naar smaak

Curry pasta:
plantaardige olie
70 g tomatenconcentraat
2 teentjes look
kerriepoeder, 4 bolle theelepels
1 tl gemalen kardemom
1 tl gemalen koriander

In plaats van deze pasta zelf te maken kun je deze ook kopen. Het zelf maken vind ik persoonlijk wel leuker.

Bereiding:

Meng het tomatenconcentraat, de look, kerriepoeder, kardemom en koriander onder elkaar. Voeg hier een beetje plantaardige olie bij om er een pasta van te maken.
Zet deze eventjes aan de kant.

Bak de ajuin in olie tot deze zacht wordt. Meng de curry pasta hieronder en laat dit kort stoven. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg op dit moment de paprika’s, kikkererwten en appel toe. Roer de gember en cayennepeper hieronder.
Breng het geheel opnieuw aan de kook, zet de deksel er op en laat nog zo’n 15 minuten pruttelen.

Je kan dit opdienen met rijst. Smakelijk!

kikkererwten curry

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s