Ananas cupcakes

cupcakes ananas3

Hmmmm, cupcakes.
Ik vond het eerst een vreemde gedachte om ananas door mijn deeg te mixen, maar het resultaat mag er best zijn. Zeer zoete cakejes met een zomers smaakje!

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

Voor de cupcakes:

  • 225 ml bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 1 blikje ananas, inclusief sap (227 gram)
  • 60 ml koolzaadolie
  • 120 ml rietsuiker, of een andere suiker naar keuze
  • 1 tl vanille extract
  • blender

Voor de topping:

  • 1 blikje ananas, inclusief sap (227 gram), geplet
  • 60 ml suiker
  • 1 el arrowroot
  • 1/2 tl vanille extract

Bereiding:

Cupcakes:

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de bloem, het bakpoeder, zout, kaneel en gember samen in een grote kom.
Doe de ananas, olie, suiker en vanille in een blender tot dit een gladde puree is.
Giet dit in het midden van de droge ingrediënten. Meng dit samen tot een geheel.
Het kan geen kwaad als er nog stukjes ananas in zouden zitten.
Doe het deeg in de vormpjes zodat deze net over de helft vol zitten. Bak gedurende 25 tot 27 minuten.

Topping:

Doe alle ingrediënten samen in een pannetje en breng dit aan de kook en roer voortdurend voor zo’n 30 seconden. Zet het vuur lager en roer nog ongeveer een minuut.
Schep met een lepel de warme topping op de cupcakes.
Bewaar in de frigo.

cupcakes ananas2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s