Brésiliennetaart

Om iets te vieren is taart altijd een geweldig plan. Met deze reden heb ik mij vorige week eens aan iets nieuws gewaagd, brésiliennetaart.

Foto van brésiliennetaartBenodigdheden:

1 vel bladerdeeg
500 ml sojamelk
50 g puddingpoeder, vanille
50 g rietsuiker
1 pakje sojaslagroom (van Alpro of Soyatoo)
100g brésiliennenootjes
bakpapier
bakbonen

Bakbonen, huh?
Of dat is toch wat ik dacht toen ik dit, als taartleek, voor de eerste keer zag staan. Het doel van bakbonen is er voor te zorgen dat het deeg niet rijst, zodat je er nadien nog een vulling in kan doen die niet in de oven moet. Blind bakken heet dit ook wel. In principe kun je hier vanalles voor gebruiken dat een beetje gewicht heeft. Ik gebruik witte bonen. Deze bonen kun je meerdere keren gebruiken, maar je kan ze wel niet meer opeten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg het vel bladerdeeg in een taartvorm. Snijd indien nodig de randjes bij of vouw ze naar binnen voor een dikkere korst. Leg er een vel bakpapier overheen en vul de taart met bakbonen. Bak de taartbodem ‘blind’ gedurende 15 minuten op 180°C.
Haal de taartbodem uit de oven, verwijder het bakpapier en de bonen en bak vervolgens nog 10 minuten verder. Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen.

Bereid vervolgens  de vanillepudding. Doe de sojamelk in een pannetje, samen met het puddingpoeder. Klop dit goed met een garde zodat er geen brokjes meer inzitten. Voeg nu de suiker toe en zet het pannetje op een middelmatig vuur.
Breng de pudding aan de kook en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. De pudding is klaar wanneer hij begint in te dikken. Zet het vuur af en giet de pudding in de taartbodem. Laat dit goed afkoelen!

Klop de sojaslagroom stevig op. Verdeel deze gelijkmatig over de afgekoelde pudding. Bestrooi de taart met de brésiliennenootjes.

Voor een stevigere taart kan je deze hierna nog even in de koelkast zetten. De slagroom zal zo meer opstijven.

Smullen maar!

bresiliennetaart3

Inspiratie recept: melkmoetniet.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s