Appeltaart

Een simpel taartrecept waarvoor je geen ervaring met het bakken van taart voor nodig hebt. Of daar ga ik toch van uit, aangezien het zelf ook mijn eerste taart was!

Benodigdheden:

750 g – 1 kg appels, geschild en in schijfjes gesneden
125 g rietsuiker
1 tl gemalen kaneel

Kruimeldeeg:
350 g bloem
snuifje zout
170 g plantaardige boter of margarine
6 el koud water
sojamelk (of andere plantaardige melk), om te glaceren

Bereiding:

Voeg de bloem en het zout samen in een kom. Voeg de boter toe en meng dit met je handen door elkaar. Voeg het water toe en kneed het mengsel tot een bol deeg en leg het 30 min in de koelkast.
Rol twee derde van het deeg uit tot een dunne lap en leg dit in een taartvorm.

Meng de appels met de suiker en het kaneel. Schep dit hierna in de taartvorm. De vulling mag wat hoger dan de rand komen. Wanneer je appels wat te droog zijn kun je 1-2 el water toevoegen.

Rol het overige deeg uit en dek hiermee de taart af. Maak de randen vochtig en druk het deksel goed aan. Snij het overhangende deel weg. Dit kun je gebruiken om de taart te versieren.
Glaceer de bovenkant met sojamelk.

Bak de taart 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en bak de taart nog +/- 30 minuten, tot het deeg goudbruin is.

Appeltaart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s