Macaroni met “kaas”saus en sojabrokken

Kaassaus zonder kaas… Spannend!

Benodigdheden voor 2 personen:

300 g macaroni, of andere pasta
50 g plantaardige margarine of bakboter
25 g tarwebloem
100 ml sojamelk
350 ml water
25 g maizena of polenta
5 el edelgistvlokken
1 tl mosterd
kurkuma
1 teentje look
zout

Sojabrokken, hoeveelheid zelf te kiezen
sojasaus
barbequekruiden
paprikapoeder
Andere kruiden naar smaak

Waar kan ik gistvlokken kopen?
Gistvlokken worden verkocht in natuurvoedingswinkels.

En sojabrokken?
Sojabrokken zijn te vinden in Aziatische winkels of in natuurvoedingswinkels.

Bereiding:

Kaassaus:

Smelt de boter. Leng de bloem aan met sojamelk en water en voeg hierna ook de overige toe. Giet deze mengeling al roerend bij de boter en blijf roeren tot de saus een mooi geheel vormt. Breng aan de kook en laat eventjes doorkoken.

Sojabrokken:

Wanneer je sojabrokken koopt, zijn deze in gedroogde staat. Voor je ze kan bereiden moet je ze eerst koken of laten weken. Ik ga voor koken omdat dit sneller gaat.
Kook de sojabrokken in water met eventueel bouillon of laurier in. Na 15 minuten zijn de sojabrokken volledig zacht geworden. Dit kan langer duren wanneer je grotere brokken gebruikt. Giet de brokken af en laat even uitlekken.

Verwarm olie in een pan en doe hier de sojabrokken in. Overgiet deze met een scheut sojasaus. Laat deze even intrekken en voeg dan de andere kruiden toe. Voeg toe aan de kaassaus wanneer de brokken een dun korstje gekregen hebben.

Smakelijk!

kaassaus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s