Tofu diabolique

Dit recept is een van mijn persoonlijke favorieten. Scampi diabolique, maar dan in de (natuurlijk veel betere) vegan tofu versie.

Pasta diabolique

Benodigdheden (voor 3 personen):
500 g pasta
250 ml plantaardige room
180 g tofureepjes (bijvoorbeeld Provamel Poesta om het extra pittig te maken)
4 tomaten
2 sjalotten
1 teentje knoflook
175 ml ketchup
175 ml witte wijn
kerriepoeder
paprikapoeder
cayennepeper
peper en zout
plantaardige olie om in te bakken

Bereiding:
Bak de sjalotten in olie tot ze glazig zijn en voeg de geperste look toe. Meng hieronder de kerrie, het paprikapoeder en de cayennepeper.
Meng dit met de ketchup en de witte wijn en laat een tiental minuten pruttelen.
Voeg de room toe en laat verder pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.

Bak in een aparte pan de tofureepjes in een beetje olie.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Ontvel de tomaten en snij deze in kleine stukjes. Voeg deze samen met de tofureepjes bij de saus vlak voor het serveren.

Laat het smaken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s